Skuplji eurodizel

Bez autora
Jul 19 2011

Eurodizel i lož ulje od ponoći su u Crnoj Gori skuplji četiri centa, dok će cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 ostati nepromijenjene. Nova cijena eurodizela iznosi 1,28 eura, a lož ulja 95 centi. Od ponoći će poskupiti i eurodizel za komercijalne svrhe, četiri centa na 1,04 eura. Cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 ni narednih 15 dana neće mijenjati vrijednost i iznosiće 1,35 eura, odnosno 1,34 eura. Cijene goriva posljednji put su promijenjene 4. jula, kada su lož ulje i eurodizel pojeftinili tri centa, a onaj za komercijalne svrhe četiri centa. Značajnije promjene cijena desile su se 15. marta, kada su znatno premašile rekordne vrijednosti od ljeta 2008. Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati do sljedećeg obračuna 1. avgusta. Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Skuplji eurodizelEurodizel i lož ulje od ponoći su u Crnoj Gori skuplji četiri centa, dok će cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 ostati nepromijenjene.

Nova cijena eurodizela iznosi 1,28 eura, a lož ulja 95 centi, saopštili su agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Oni su dodali da će od ponoći poskupiti i eurodizel za komercijalne svrhe, četiri centa na 1,04 eura. Cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 ni narednih 15 dana neće mijenjati vrijednost i iznosiće 1,35 eura, odnosno 1,34 eura.

Cijene goriva posljednji put su promijenjene 4. jula, kada su lož ulje i eurodizel pojeftinili tri centa, a onaj za komercijalne svrhe četiri centa. Značajnije promjene cijena desile su se 15. marta, kada su znatno premašile rekordne vrijednosti od ljeta 2008.

Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati do sljedećeg obračuna 1. avgusta. Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva ekonomije je ranije objašnjeno da su cijene goriva u Crnoj Gori veće od onih iz ljeta 2008. godine, koje su do sada smatrane rekordnim, zbog valutnih kretanja i povećanja akciza.Vlada je u aprilu odlučila da za određene potrošače snizi akcize na ekodizel za 20 centi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik